Ide léptél!


Visszaléphetsz az előző oldalakra

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


Röviden leírva a történet

.

Annánál, a fényképésznél

Azzal Wunderzucker ismét útra kelt, hogy megint tanuljon majd valami újat, és hogy előbb-utóbb elérjen a Wunderwaldba. Útközben megint fényképezett, és már előre örült, hogyha Anna, akihez megy, fényképész, ő biztos tudja azoknak az állatoknak és növényeknek a nevét, amikről képet készített. Útközben szorgalmasan ismételgette az italok nevét, nehogy megint rosszat mondjon. Amikor megérkezett Annához, a fényképészhez, ő éppen egy szép színes pillangót fotózott. -Guten Abend, Anna! -Guten Abend, Wunderzucker! Biztos megszomjaztál a hosszú úton, gyere, igyunk egy kis frissítőt! Ha jól tudom, már tanultad az italokat. Mit szeretnél inni? (A gyermeked válaszoljon!) pl.: Apfelsaft - Már hozom is. Most nézzük meg a képeket, és mondd el, milyen italokat tanultál! (Mondjátok el az italokat!) - Nagyon jó! Én is tanítanék Neked valamit, de nem tudom, mi legyen az!? - Én tudom – mondta Wunderzucker, - útközben fényképeket készítettem növényekről, állatokról, azoknak szeretném tudni a nevét! Azzal előveszi a képeket a varázsló.

Annánál, a fényképésznél

- Nagyon szép képeket készítettél. Ismételjük el többször a nevüket! (Ismétlés) - Nagyon ügyes vagy! Én is adok Neked cukrot, ezt is tedd a többi közé! Most Hanshoz, a focistához kell majd menned! Most már nagyon késő van, így aludj itt egy kicsit, és majd hajnalban elindulsz. Hansnak el kell majd mondanod az állatokat, és növényeket, amiket tőlem tanultál, az ételeket és italokat is, és azt a mondókát is, amit még Péter tanított Neked! Cserébe ő ad Neked majd egy kulcsot, amire még szükséged lesz! Most aludj, Gute Nacht, ez azt jelenti, jó éjszakát! - Gute Nacht! Most pihenj egy kicsit.

A kulcsról készült képet is megtaláljátok kivágható formában a letöltések oldalon. Következő alkalomra érdemes átismételni a mondókát, és az állatok-növények nevét megtalálod a szótárban

Állatos-növényes képekkel is jó olyat játszani, amilyet az ételesekkel és italosokkal játszottatok.


Videó szótár

Fordításhoz kattints a képre!

Fordításhoz kattints a képre!

Fordításhoz kattints a képre!

.

Cukorkatöltő állomás

Ha szeretnél több cukorkát gyűjteni, nincs más teendőd mint a cukorkatöltő állomáson játszani. Tanulhatsz új dolgokat is, hogy bővítsd a nyelvtudásod.

példakép 1

Itt találod a letölthető dokumentumokat PDF formátumban

példakép 1

Itt kapsz segítséget a fordításhoz és a német nyelv kiejtéshez

példakép 1
Segítségedre siet a Figyelemvarázsló.
példakép 1

Helyes válasz esetén tovább lépsz a következő fejezetre. 

.


.

Melyik állat az alábbiak közül? 

das Wasser 

der Baum 

der Hund

példakép 1


Vissza az Online-Tanoda fő oldalára!

példakép 1