ÖNKÉNTES

Segíts te is
 

Önálló életvitelt javítsuk együtt!

Önként vállaltuk, hogy az oktatás területén is segítünk. Az elképzelés az lenne, hogy tankönyv segédletként tudnánk a szülők számára biztosítani ingyenesen ezeket a segédleteket. Leginkább az egyéni tanrendesek körében lesz nagy segítség, de bárki számára elérhetővé tesszük. Ép úgy magánszemélyként, mint intézmények számára.

Zvolenszki Zoltánné Kiss Anikó vagyok szülő, aki érintett az autizmus terén. Aspergeres vagyok és van érintett gyermekem is.

Szenzoros és vizuális akadálymentesítés terén dolgozom, mint önkéntes. Jelenleg kettő szegregált intézményt segítek, egyénileg oldjuk meg a tananyagok ki- illetve átdolgozását.

Az önálló életvitel javítása számomra lét, hogy minden területen megoldottá váljon. Így az oktatás területén is. Az elvárás a NAT szerint van, viszont akadálymentesítés terén könnyített tananyagot készítünk, mint tananyagsegédlet. Egy tankönyv lehet támpont, témakörönként lerövidített tartalmi részt foglalunk össze.

Ha szeretnél csapatunk tagja lenni, ki kellene, hogy válasz egy tananyagot. A legtöbb problémát az jelenti, hogy a szövegből nem tudják a fontos tartalmi részleteket kiemelni (magolnak, nem értelmezik a számukra nem ismert szavakat) vázlatpontba kellene szedni a tartalmi részeket, rövidíteni a tananyagot. Nem értelmezik a fogalmakat (kellene egy szövegértelmezési rész is hozzá, ezt a tananyag utolsó lapján kellene feltüntetni) max 3 oldalba lenne jó, ha az anyagot témakörönként összefoglalnád, és max 1 oldal lenne a szöveg értelmezési része.

A szegregált intézményben dolgozók segítenek ebben, és a jelentkező önkéntesek között is van, aki átnézi szakmailag az anyagrészt. Az elkészített tananyagot ennek megfelelő betűkarakterrel és képpel megsegítjük. Így az integrációba is át tudjuk adni. Jelenleg egy alapítványt hozunk létre, oktatás területén fogunk működni elsősorban, a weblap felület országos elérésű, mint egy oktatási adatbázis. Ezeket a tananyagokat feltöltjük, ingyenessé tesszük.

Lesz egy olyan lehetőség is, ami nem ingyenes, itt a pedagógus és a gyógypedagógus egyénileg elkészített tananyagát tesszük közzé. Ami már egyéni megsegítésben fog tudni segíteni, tananyag-segédletként alkalmazható pl: számolásban

Lehet ebben gondolkodni bátran!

Kapcsolattartó: Üveges Hajnalka pedagógus koordinátor.

Fontos! Ha jelentkezni szeretnél, kérlek jelszóval írd meg nekünk,hogy alsós tananyag vagy felsős tananyag, amit készítesz, és milyen tananyagrészt készítesz el. Így könnyebb számunkra a beazonosítás, és a már önkéntes szülők, pedagógusok, gyógypedagógusok köréhez tudjuk kapcsolni.

PL: Jelszó: tananyagkészítés/ alsóstananyag/1. osztály matematika.

Illetve jelentkezhetsz tananyag szakmai szerkesztésre és átnézésre is, itt is meg kellene határoznod, hogy milyen tananyagot szerkesztesz, alsós vagy felsős osztályt érint.

PL: jelszó: Szakmai tananyag szerkesztés/alsóstananyag/ 1 osztály matematika

Fontos lenne,hogy meghatározzátok, milyen gyerkőcnek készítitek az anyagot. besorolások autizmusban érintett (ép intellektusúak az integrációt segítve és az otthontanulást segítve), Tanulásban akadályozott , Értelmileg sérül (enyhén értelmi akadályozott vagy középsúlyos értelmileg akadályozott), további besorolások Diszlekxia, Diszgráfia, Diszkalkulia, Adhd.

Készíthetsz tanulási segédleteket is!

PL jelszó: tanulási segédlet/alsótagozat/3.osztálymatematika/diszkalkulia

Az általad elkészített szövegrészt, összerakjuk és visszaküldjük neked PDF formátumban, nyomdai minőségben, hogy te is tudd segíteni vele a gyerkőcöt. Akik szakmai szerkesztéssel foglalkoznak, a beküldött anyagból dolgoznak, számukra is visszaadjuk az általuk készített anyagot. Viszont ebben a közösségi összefogásban mindenki önkéntes így kereskedelmi forgalomba senki nem helyezheti. Egyéni szellemi érték védi. Ha tetszik az elképzelés, akkor várunk a csapatban.

A nyomdai minőségért felelős Seres Dávid önkéntes grafikus. a weblap felületre feltölti az anyagot és az ONLINE TANODA, mint weblap kezelő és ezen felül a DODEKAÉDER ALAPÍTVÁNY felhasználási licence feltételhez köti, regisztrációs felületen keresztül lehet az anyagot ingyenesen megtekinteni és letölteni. A regisztrációs felület alatt elfogadja a feltételeket, és ennek megfelelően használhatja a tananyag segédleteket. Felkerül az elkészített anyagra a készítő neve, a szakmai részhez a szerkesztő neve, a grafikai részhez Seres Dávid grafikus neve.

További Önkéntesek

Szabó Richárd Attila Önkéntes

18-éves fiatalember, aki vállalta, hogy szívesen készít az elkészített tananyagrészből videó anyagot, PPTX-et és egyéb segédleteket.

Szabó Virág Anna 15-éves Önkéntes

B2 Középfokú komplex angol nyelvvizsgával rendelkezik, Angol tananyagsegédleteket készít. Üveges Hajnalka pedagógus segítségével, aki német nyelvkönyvet és német nyelvű segédleteket készít elsősorban.

A LEGYÉL HŐS!-Re kattintva elfogadja a DODEKAÉDER ALAPÍTVÁNY JOGTULAJDONOS és FENNTARTÓ felhasználási feltételeket és az ONLINE TANODA Adatvédelmi szabályzatunkat 

Kívánság listánk

Fő területünk az oktatási segédletek készítése, oktatási segítség, de különböző képzésekkel, segédeszköz biztosításával, fejlesztési lehetőségekkel, gyermekfelügyelettel és rendezvényekkel, illetve számtalan egyéb dologgal szeretnénk segíteni a sajátos nevelési igényű, illetve bármely problémával küzdő gyermekek és hozzátartozóik életét. Emellett természetesen a velük foglalkozó szakemberek munkáját is. Ebben a munkában, ezen a hatalmas területen biztosan a te idődnek, tudásodnak, szakértelmednek is megtalálnánk a helyét. Tegyél egy próbát! Mindegy, hogy 1 órát vagy egy hetet ajánlasz fel az idődből. Nálunk az sem számít, hogy mennyi idős vagy. Az sem, hogy mennyi tapasztalatod van, sőt szívesen adunk mi is a saját tapasztalatunkból neked, ha szeretnéd. A lényeg, hogy bízhassunk benned, bízzunk egymásban. Ha pedig olyan eszközöd van, amit szívesen felajánlanál, mert azt gondolod, szükségünk van rá, vagy jó helyre kerül általunk, azt is szívesen fogadjuk. Várjuk magánszemélyek, baráti társaságok, cégek, sőt akár iskolai osztályok jelentkezését is. Az összefogásnál nincs nagyobb erő, főleg ha azt a szeretet, tisztelet és a segíteni akarás motiválja. Írj nekünk: 

Lépj velünk kapcsolatba

Dodekaéder Alapítvány

6635, Szegvár Rozmaring utca 36.

dodekaederalapitvany@online-tanoda.hu

Üveges Hajnalka elnök

@facebook csoportjaink