Ide léptél!


Visszalépsz az előző oldalra

példakép 1


Röviden leírva a történet
.

Wunderzucker története

Wunderzucker, avagy Csodacukor, a nagy varázsló (legalábbis szereti magát így nevezni, pedig nagynak egyáltalánnem nevezhető, sőt, inkább kicsinek mondanám) onnan kapta a nevét, hogy nagyon szerette az édességet és szívesen varázsolt is magának mindenféle cukrot. A maga 100 évével ő még nagyon fiatalnak számított a varázslók között, így mindig mondták neki az öregebb és bölcsebb varázslók, hogy csak óvatosan a varázscukrokkal, mert egyszer nagyon pórul fog járni, meglátja. De ő nem törődött velük, csak varázsolt és ette a cukorkákat. Volt mindenféle színű és ízű cukorka, volt ott almás, banános, répás, brokkolis, sőt, még szilvás gombóc ízű is. Egyszer aztán megunta: -Zöld cukor, barna cukor, karamellás, répás, nem kell nekem egyik sem! Csinálok egy különleges cukrot, amilyet még senki sem látott, avagy ne legyen a nevem Wunderzucker! Összeszedett mindenféle hozzávalót: kakukkfüvet, bazsalikomot, nyírfacukrot, mákot…, beledobta az üstbe és elmondta a varázsigét: „Itt a cukor, itt a pálca, valóra válik Wunderzucker álma!” és akkor….

Wunderzucker története

Wunderzucker előtt ott volt a cukor, álmai édessége, ami mindenféle színben ragyogott, olyan volt, mintha nem is egy cukor lett volna, hanem egy drágakő, egy igazi gyémánt. - Hű, de szép lett! Vajon az íze is ilyen fantasztikus? - Azzal fogta a cukrot, és hamm, bekapta, és ekkor Wunderzucker elaludt. Amikor felkelt, nem tudta, hol van, és azt sem hogy került oda. Látott egy ösvényt maga előtt, és elindult rajta. Egyszer csak szembe jött vele egy lányka. Wunderzucker megszólította: - Segíts nekem, kérlek, kedves lányka!... De mi ez? Milyen nyelven beszélek? -mondta ki hangosan a varázsló. - Magyarul – felelte a kislány. - Magyarul? De… - inkább nem fejezte be Wunderzucker – Köszönöm szépen a felvilágosítást! – bólogatott nagyon okos arccal a varázsló – És azt meg tudod mondani, hogy merre találom a Wunderwald-ot? – kérdezte. - Wund… Mit hol találsz? – kérdezte furcsán a kislány. - A Wunderwald - ot, a Csodaerdőt.

Wunderzucker története

- Nem tudom, de kérdezd meg Pétert, az autószerelőt! Ő nagyon sok felé utazott már, biztos tudja, hol van az a Wunder… - Wunderwald. - Igen, az a Wunderwald. A kislány elmagyarázta a varázslónak, hol lakik Péter, az autószerelő, azzal elköszöntek egymástól. Wunderzucker ekkor még nem tudta, hogy most indul élete legnagyobb kalandja, amiben rengeteget kell tanulnia, mivel csak akkor találhatja meg újra a Wunderwald-ot, ha tud németül beszélni, és meg tud felelni a vizsgán a Wunderwald őrének.
.

cukorkatöltő állomás

Ha szeretnél több cukorkát gyűjteni, nincs más teendőd mint a cukorkatöltő állomáson játszani. Tanulhatsz új dolgokat is, hogy bővítsd a nyelvtudásod.

példakép 1

Itt találod a letölthető dokumentumokat PDF formátumban

példakép 1

Itt kapsz segítséget a fordításhoz és a német nyelv kiejtéséhez

példakép 1
Segítségedre siet a Figyelemvarázsló.
példakép 1

Helyes válasz esetén tovább lépsz a következő fejezetre.


.

Hova szeretne eljutni Wunderzucker? 

Wunderland? 

Wunderwald? 

példakép 1

Wunderwitz? 


Vissza az Online-Tanoda Fő oldalára!

példakép 1