Ide léptél!


Visszaléphetsz az előző oldalra

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


Röviden leírva a történet

.

Gusztávnál, a kőművesnél

Azzal Wunderzucker ismét útra kelt, hogy megint tanuljon majd valami újat, és hogy előbb-utóbb elérjen a Wunderwaldba. Útközben megint fényképezett, majdcsak lesz valaki, akitől megtudhatja a növények és állatok nevét. Amikor a varázsló megérkezett Gusztávhoz, ő éppen kenyeret és kolbászt falatozott. - Guten Tag, Gusztáv! - Guten Tag, Wunderzucker! - Hm, Brot und Käse? – mondta Wunderzucker. Jól mondta vajon? Gusztáv csúnyán nézett a varázslóra, akkor Wunderzucker javította magát. – Jaj, Brot und Wurst. - Ja. Kérsz Te is? - Igen, elég éhes vagyok. – falatoztak egy jót. Közben Gusztáv kikérdezte a varázslót az ételek nevéről. - Nagyon ügyes vagy! De ha már ettél, szomjas is leszel. Tanuljuk meg innivalók nevét is! Vannak nekem képeim is róluk, amiket majd odaadok Neked, ezeket is ki tudod vágni, így útközben is tudod majd őket nézegetni, és a nevüket ismételgetni. Nézzük meg a képeket, és mondjuk el többször a nevüket! Az italok németül: Getränke.

Ismételd a varázsló után. - Hm, Brot und Käse? – mondta Wunderzucker. Jól mondta vajon? A gyermeked javítson. Italok képeit megtalálod a letöltés oldalon

Ételek ismétlése képek alapján.

Gusztávnál, a kőművesnél

- Tőlem majd Annához, a fényképészhez kell továbbmenned! Ahhoz, hogy segítsen Neked, illedelmesen kell köszönnöd, és a segítségét kell kérned! Mivel estefelé érsz oda, úgy köszönj majd neki, hogy Guten Abend! Ami azt jelenti, hogy jó estét! Tehát? - Guten Abend! - Nagyon jó, ügyes vagy! Adok én is egy cukrot Neked, ezt is tedd a többihez, szükséged lesz rá! A köszönés után mutasd meg Annának a képeket és mondd el a nevüket! Ha szépen elmondod, ő segít Neked, és még inni is fogsz kapni tőle! Ismételjük el még egyszer az italokat, nehogy elfelejtsd! - Auf Wiedersehen, Wunderzucker! - Auf Wiedersehen, Gusztáv! Most pihenj egy kicsit.

Ismételd a varázsló után. Az italokról készült képeket is megtaláljátok kivágható formában a letöltések oldalon és a szótárban

Érdemes őket kivágni, és a délutáni játéknál átismételni egyszer – kétszer. Itt is lehet versenyezni, hogy ki tudja jobban az italok német nevét, és akár az ételek képeit is hozzájuk keverhetitek.


Videó szótár

Fordításhoz kattints a képre!

Fordításhoz kattints a képre!

Fordításhoz kattints a képre!

Fordításhoz kattints a képre!

Fordításhoz kattints a képre!

Fordításhoz kattints a képre!.

cukorkatöltő állomás

Ha szeretnél több cukorkát gyűjteni, nincs más teendőd mint a cukorkatöltő állomáson játszani. Tanulhatsz új dolgokat is, hogy bővítsd a nyelvtudásod.

példakép 1

Itt találod a letölthető dokumentumokat PDF formátumban 

példakép 1

Itt kapsz segítséget a fordításhoz és a német nyelv kiejtéséhez 

példakép 1
Segítségedre siet a Figyelemvarázsló.
példakép 1

Helyes válasz esetén tovább lépsz a következő fejezetre. .


.


.

Melyik innivaló az alábbiak közül?

das Brot

der Butter

die Milch

példakép 1


Vissza az Online-Tanoda Fő oldalára!

példakép 1