Ide léptél!


Visszaléphetsz az előző oldalra

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


-Tartalomjegyzék! Galéria

 

 

példakép 1


Röviden leírva a történet

.

Vilmosnál, a matematikusnál

Kedves varázslónk nemsokára megérkezett Vilmoshoz, amit már nagyon várt. Eddig a számok világa nagyon távol állt tőle, sajnos nem nagyon tudott számolni, és reménykedett benne, hogy itt nemcsak német szavakat tanul majd, hanem egy kicsit jobban megérti ezt a különleges világot is. - Guten Tag, Vilmos! - Guten Tag, Wunderzucker! Már nagyon vártalak, örülök, hogy itt vagy! Bist du durstig? - Ja. Ich bin durstig. - Was möchtest du trinken? - Ich möchte ... - Bitte! - Danke schön! - Azt hallottam, nagyon sok érdekeset tanultál már az utadon, és úgy tudom, hogy már nincs olyan sok hátra, és megérkezel a Wunder waldba. Nálam a számokkal fogsz egy kicsit megismerkedni. De előtte szeretném megnézni, hogy mennyire emlékszel az Ingridnél tanultakra. Mutasd be nekem a családodat, légy szíves! - Nagyon ügyes vagy! Jól tudom, hogy tudsz egy dalocskát is, ami a testrészekről szól? Elénekeled nekem?

A kérdést és a hozzá tartozó választ is ismételjétek a gyermekkel együtt! - Ich möchte ... (A gyermeked válaszoljon a kérdésekre!) Vegyétek elő a családos képet, és most egyedül kell elmondania a gyermekednek az egyes családtagokat névvel együtt. Természetesen, ha szükséges, segíts neki!

Vilmosnál, a matematikusnál

- Persze, nagyon szívesen. - Nagyon ügyes vagy tényleg! Nálam a számokkal tudsz megismerkedni. Nyitogatom az ujjaimat, és közben számolom, hogy hányat nyitottam már ki. Null – nulla, eins – egy, zwei – kettő, drei- három, vier – négy, fünf – öt, sechs – hat, sieben – hét, acht – nyolc, neun – kilenc, zehn – tíz. - Most mondjuk együtt! - Nagyon jó! Tehát zehn, azaz tíz ujjunk van összesen. Nézzük meg, melyik testrészünkből mennyi van. Hány fejed van? - Egy. - Németül eins. -Hány nyakad van? - És nézzük meg megint a kezünkön lévő ujjakat is. Hol van több ujj a kezünkön vagy a lábunkon? - Ugyanannyi. - Nagyon ügyes vagy! Adok egy cukrot, mert eddig valóban olyan ügyes voltál, mint ahogy hallottam. Komm, essen wir etwas! Gyere, együnk valamit, aztán majd folytatjuk!

Énekeljétek el mutogatva a dalt! Nyitogassátok, és mondjátok együtt németül és magyarul kétszer- háromszor! - Számoljuk meg a testrészeteket mutogatva. (Számoljátok végig mutogatva!)

Hol van több ujj a kezünkön vagy a lábunkon? - Ugyanannyi. (A gyermeked próbáljon válaszolni, de segíts neki, ha szükséges!)

Vilmosnál, a matematikusnál

- Was möchtest du essen? - Ich möchte Brot und Salami - Bitte! - Danke schön ! Most pihenj egy kicsit.


- Most folytassuk a számolást németül! Látsz itt pár képet. Mindegyiken több állat vagy növény van. Számoljuk meg, melyiken mennyi, és mondjuk meg azt is, hogy melyik micsoda! - Nagyon jó, ügyes vagy! Adok még egy cukrot. Búcsúzóul számoljunk el még egyszer az ujjunkon 10-ig! - Eins, zwei… - Most menj tovább Endréhez, a szakácshoz! Nála is nagyon sok új dolgot fogsz tanulni. Még nézzük meg, hogyan is kell bemutatkozni! Wie heisst du? - Ich heisse Wunderzucker. Wie heisst du? - Ich heisse Vilmos. Wo wohnst du? - Ich wohne in Wunder wald. Wo wohnst du? - Ich wohne in Dresden. Wie alt bist du?

Was möchtest du essen? - Ich möchte Brot und Salami (A gyermeked válaszoljon, ami eszébe jut.)

Először nézzétek meg mindennek a nevét, utána számoljátok meg németül, hogy mennyi van belőle! A növények és állatok mellékleteit megtaláljátok a letöltések oldalon.

Vilmosnál, a matematikusnál

- Ich bin 100 Jahre alt. Wie alt bist du? - Ich bin 38 Jahre alt. - Most elbúcsúzom, jó utat, Wunderzucker! Auf Wiedersehen! - Auf Wiedersehen, Vilmos! Most pihenj egy kicsit.

Wunderzucker részénél a gyermek mondja a saját nevét, címét, korát!

a számokat megtaláljátok a letölthető oldalon és a szótárban.
.

cukorkatöltő állomoás

Ha szeretnél több cukorkát gyűjteni, nincs más teendőd mint a cukorkatöltő állomáson játszani. Tanulhatsz új dolgokat is, hogy bővítsd a nyelvtudásod.

példakép 1

Itt találod a letölthető dokumentumokat PDF formátumban

példakép 1

Itt kapsz segítséget a fordításhoz és a német nyelv kiejtéshez

példakép 1
Segítségedre siet a Figyelemvarázsló.
példakép 1

Helyes válasz esetén tovább lépsz a következő fejezetre.
.

Hogy válaszolsz erre a kérdésre:

Wie alt bist du?

Was ist das?

Ich heirre Wunderzucker

Ich din...Jah re alt

példakép 1


Vissza az Online-Tanoda Fő oldalára!

példakép 1